Excursies

Excursies

Zoals u weet is de commissie van samenstelling veranderd. Sybilla van Boxtel is na 12 jaar gestopt en Tiny van Egmond heeft organisatie van de excursies van Sybilla overgenomen. In verband met deze wijzigingen zijn ook telefoonnummers en E-mailadressen aangepast. Let u daarop als u zich aanmeldt voor een excursie.  

U bent gewend om de aanmeldingen voor een cursus naar hetzelfde E-mailadres te sturen als de aanmelding voor een excursie. Dat is veranderd: aanmelding voor een excursie kan via deze website via de menukeuzen Activiteiten, Excursies. U kunt dan een datum selecteren. U kunt ook contact opnemen met Tiny van Egmond via het nieuwe E-mailadres: excursie@reghthuys-nieuwkoop.nl, tel. 06-55 68 84 79.

We proberen onze excursies altijd leerzaam en interessant te maken, het educatieve aspect is belangrijk. Voorbereiding via informatie op internet is aan te raden, het maakt een excursie vaak nog meer de moeite waard. We letten ook altijd op het sociale aspect. Indien mogelijk gebruiken we vooraf koffie/thee met lekkers en gaan we naar afloop lunchen. U was van ons gewend dat we alle excursies op dinsdag of donderdag organiseren. Vanaf dit seizoen komt daar de woensdag bij.

Hieronder vindt u informatie over de excursies van dit najaar, u ontvangt zoals gebruikelijk ruim van tevoren nog een persoonlijke uitnodiging, waarna u kunt inschrijven. U kunt de datums alvast in uw agenda noteren. Weet u nu al zeker dat u aan een excursie wilt deelnemen? Schrijf u dan direct in! Het gebeurt regelmatig dat er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen en dan moeten we mensen teleurstellen. Het aantal deelnemers aan een excursie is nu eenmaal beperkt vanwege afspraken voor koffie/thee, lunch en rondleidingen.

Bij de excursies hieronder moeten we een klein voorbehoud maken: soms het is lastig of onmogelijk om maanden van tevoren afspraken te maken. Bovendien gaan we altijd eerst vooraf kijken. Dan kan de activiteit alsnog vervallen en bedenken we iets anders.

 

Woensdag 27 september

Bijlmerbajes Amsterdam

e1

U hebt nog nooit in de gevangenis gezeten? Wij bieden u de gelegenheid alsnog die ervaring op te doen. Vorig jaar sloot de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel, beter bekend als de Bijlmerbajes. Het gebouwencomplex heeft nu meerdere functies: asielzoekerscentrum, taartenbakkerij, centrum voor kunstenaars, tijdelijk museum en zelfs hotel. We krijgen een rondleiding van anderhalf uur door de gebouwen van een voormalige cipier. Afsluiting is met een Syrische lunch.

 

Donderdag 16 november

Rietveld Schröderhuis Utrecht

e2

Het jaar 2017 is het jaar van de Stijl, het is dan 100 jaar geleden dat deze stroming in de kunst werd opgericht. Er zijn in verband daarmee veel activiteiten georganiseerd. Ook wij willen daar graag aan meedoen en hebben gekozen voor een bezoek aan het Rietveld Schröderhuis, het eerste huis ter wereld dat volgens de principes van de Stijl is gebouwd. Het huis geldt als een kunstobject, maar is ook zestig jaar bewoond geweest door mevrouw Truus Schröder. Het pand is niet vrij toegankelijk, dit is een unieke gelegenheid om het uitgebreid van binnen te bekijken.

 

Woensdag 20 december

Dagtocht Maastricht

e3

Vorig jaar zijn we een paar dagen voor de Kerst naar Antwerpen geweest. De deelnemers waren enthousiast en we hebben besloten nog een keer een dergelijke dagtocht te organiseren. We hebben gekozen voor naar Maastricht, een mooie, bijna on-Nederlandse stad gelegen aan de Maas. Met tal van kerken, historische gebouwen, musea en andere bezienswaardigheden. Op het programma staat een wandeling door de binnenstad, bezoek aan een museum of een andere bezienswaardigheid en we gaan samen dineren. Het programma is nog niet definitief, suggesties zijn welkom. We gaan met de bus, Wim Balvert is onze chauffeur.

 

 

Agenda

Excursie

Excursie

Excursie

Excursie

Excursie