Excursies

Excursies

We hebben voor dit najaar weer een aantal excursies gepland, die we u kunnen aanbevelen. Hieronder vindt u algemene informatie over deze excursies, u ontvangt zoals gebruikelijk ruim van tevoren ook een persoonlijke uitnodiging. U kunt de onderstaande datums alvast in uw agenda noteren. Weet u nu al zeker dat u aan een excursie wilt deelnemen? Schrijf u dan direct in! Het gebeurt regelmatig dat er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen en dan moeten we mensen teleurstellen. Het aantal deelnemers aan een excursie is beperkt vanwege afspraken voor koffie/thee, lunch en rondleidingen.

Inschrijven voor een excursie kan door contact op te nemen met Tiny van Egmond via het E-mailadres: excursie@reghthuys-nieuwkoop.nl. U kunt Tiny ook bellen via tel. 06-55 68 84 79. Ook via deze internetsite kunt u zich inschrijven, via menukeuzen Activiteiten, Excursies. Selecteer vervolgens de gewenste datum. 

Bij de excursies hieronder moeten we een klein voorbehoud maken: soms het is lastig of onmogelijk om maanden van tevoren afspraken te maken. Bovendien gaan we altijd eerst vooraf kijken. Dan kan de activiteit alsnog vervallen en bedenken we iets anders.

 

Donderdag 27 september

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Wat nu het IJsselmeer is, was ooit de Zuiderzee: een binnenzee met een rijke cultuurhistorie en niet te vergeten een rijke flora en fauna. Dat alles bestaat niet meer. Wat rest zijn de oude stadjes langs het IJsselmeer met gebouwen die nog getuigen van die tijd. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vinden we honderdveertig gebouwen en

excursie1voorwerpen uit de tijd van de Zuiderzee. Het museum bestaat uit een buitenmuseum en een binnenmuseum. We bezoeken het buitenmuseum, een excursie die u terug leidt naar de tijd van de Zuiderzee met alles wat daarbij hoorde. Niet te vergeten: Enkhuizen is een prachtig stadje, heel geschikt voor een wandeling. 
 
Via de volgende link kunt u een filmverslag zien van de gemaakte excursie :

https://youtu.be/NG39SfrXOIw

 

 

Woensdag 24 oktober

Noord/Zuidlijn Amsterdam

Het zal u niet zijn ontgaan dat op zondag 22 juli in Amsterdam de Noord/Zuidlijn van de metro is geopend. Bij alle haltes van deze metrolijn is een opvallend kunstwerk gemaakt. Een lijntekening op het perron, de Poorten van Noord die afbraak en nieuwbouw symboliseren, een wandkleed opgebouwd uit (namaak) tulpenblaadjes, een striptekening van archeologische vondsten en nog veel meer.

excursie2
 
De haltes zelf zijn ontworpen door Benthem Crouwel architecten en vormen een vloeiende overgang tussen de straat en de metro. Kortom: er is veel te zien en het spreekt tot de verbeelding. 

Via de volgende link kunt u een filmverslag zien van de gemaakte excursie :

https://youtu.be/Lz1eg3Fcmrs

 

Dinsdag 20 november 

Eindhoven

Nadere informatie volgt nog

 

Dinsdag 18 december

Lichtinstallaties Amsterdam

Van november tot februari is de grachtengordel in Amsterdam het decor van het Amsterdam Light Festival. excursie4Van internationale kunstenaars zijn 35 lichtinstallaties te zien, die we 's avonds per boot gaan bekijken. We hebben deze excursie een aantal jaren geleden ook georganiseerd, met veel succes. Omdat de installaties elk jaar totaal anders zijn, leek ons een herhaling op zijn plaats. 

 

 

Agenda

Excursie

Excursie