Grafiekgroep

Grafiekgroep

2019_Grafische_expositie_2019

Deze groep van 5 mensen, zowel professionele als amateurkunstenaars, komt al 40 jaar wekelijks bijeen op de bovenverdieping van 't Reghthuys, waar ieder op zijn/haar eigen wijze bezig is met eigen werk. Dit geeft de gelegenheid op elkaars werk te reflecteren, problemen te bespreken, ervaringen te delen en ideeën en gedachten uit te wisselen. Het heeft er inmiddels toe geleid dat de meesten meerdere technieken zijn gaan gebruiken, wat hun werk zowel inhoudelijk als technisch ten goede komt. 

Dat dit een inspirerende ambiance is, blijkt o.a. bij de expositie van thematisch verbonden grafische creaties, zoals de komende expositie in de laatste drie weekeinden van oktober 2019 in 't Reghthuys. Wij zijn dan deelnemer aan de landelijke maand van de Grafiek met als thema “Verandering”.

Het volgende overzicht geeft een indruk van het werk en de artistieke achtergronden van de leden van de Grafiekgroep. 

 Ets_Bep_Aartse_

Bep Aartse-Rietvink

Is al lange tijd lid van de Grafiekgroep en gebruikt de etspers op de Reghthuyszolder voor afdrukken in kleur. Het lijnenspel en de kleurschakeringen in de natuur boeien haar, evenals de vormen van allerlei objecten. Zij probeert in haar etsen beweging te krijgen, wat moeilijk is door het platte werken in de etstechniek, en het blijft voor haar een uitdaging etsen te maken met zeggingskracht. 

 

Ets_Janny._Entstra 

Janny Endstra-Docters van Leeuwen

Het is fijn om spontaan te werken waarbij de zintuigen zijn geopend, zo komt de vorm en het lijnenspel in het materiaal. Het ambachtelijke werk van de etstechniek en het experimenteren is een grote uitdaging. Intussen heeft ze eigen beeldtaal ontwikkeld. 

 

Ets_Willem_Korndorffer 

Willem Korndörffer

Is actief lid van de Grafiekgroep en de tekenclub van ‘t Reghthuys. Sinds zijn 14e jaar houdt hij zich bezig met tekenen en schilderen in olieverf, later aangevuld met acryl en met etsen, dat hij leerde van Beaty Czetö. Inspiratie vindt hij in reizen en alledaagse belevenissen, met een voorliefde voor landschappen en schepen. Het toepassen van acryl, etsen, linosnede, monodruk en brons leidt tot werk met een grote diversiteit. Door de interactie met het gevarieerde materiaal geniet deze beeldende kunstenaar met volle teugen van zijn creatieve werk. 

 

Grafiek_Anneke_Veldstra

Anneke Veldstra 

In 2011 heb ik een workshop etsen gevolgd. Ik raakte direct enthousiast, maar daar bleef het bij. En nu dus de stap gezet om mij aan te sluiten bij de Grafiekgroep.
Ik ben heel hartelijk ontvangen en de anderen hebben mij inmiddels aardig wegwijs gemaakt en staan altijd klaar om mij te helpen. Dus nu: op naar de expo in oktober, waar ik iets zal moeten laten zien !

 

Ets_Bert_Tas 

Bert Tas

Geboren in Amsterdam, verhuisde in 1969 naar Nieuwkoop. Sinds 1999 is hij aangesloten bij de Grafiekgroep, waarbinnen hij voornamelijk bezig is met etsen. Hij maakt daarbij gebruik van diverse technieken, die -afhankelijk van de onderwerpen -afwisselend worden gebruikt. Door naast het zuivere etsen te werken met gemengde technieken, monoprints, carbodruk of combinaties hiervan ontstaat bij Berts werk een verruiming in de benadering en het creatief vastleggen van zijn onderwerpen. Mens, natuur en beweging zijn de inspiratiebronnen, grafiek geeft alle ruimte deze aspecten met humor te verwerkten. Het grafische spel met kleuren, lijnen en vlakken blijft hem boeien. 

Wilt u meer informatie over deze activiteiten stuur dan een email naar: grafiek@reghthuys-nieuwkoop.nl

Grafiekgroep_foto

‘t Reghthuys | Reghthuysplein 1 | 2421 BE Nieuwkoop