Agenda

Door op een agenda-item te klikken, kunt u verdere informatie zien.

t/m

Ga naar het agenda-overzicht

de Ruiter, de Rooij & Spoel

11-07-2017 t/m 16-07-2017

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op de zaterdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Martine de Ruiter

is kunstschilder en grafisch vormgever en ze werkt in haar atelier in het centrum van Haarlem. De “paletstukken” die ze in haar werk toepast zijn door haarzelf ontwikkeld. De techniek is ontstaan, doordat ze de prachtige en uniek van samenstelling resterende kleurcombinaties die verschenen op haar palet wilde bewaren. Ze verwerkt deze “paleistukken” in haar werk en dat zorgt voor een scherp contrast, reliëf en een unieke stijl.

Zelf zegt ze:” Mijn werk is vrij abstract. Het totaalbeeld van de bloemen suggereert beweging. Het schilderen en het proces van deze techniek in mijn serene atelier geeft een intense voldoening, maar ook het weten dat de nieuwe eigenaren van mijn werk genieten van mijn ambachtelijke kunst.” 

Hilde de Rooij

maakt glas-en lichtobjecten. Haar sleutelwoorden zijn; kleur, licht, sfeer, vergankelijkheid, perfectie in onvolkomenheid en poëzie. Ze werkt het liefste met antiek glas en met hergebruik glas. Ze wordt enthousiast van een container vol met gekleurde flessen of “bushokjesglas”. Gevonden materialen, zoals vogelveren en kringloopspullen, vormen ook een bron van inspiratie.

In Laren geeft Hilde workshops waarbij door vandalisme, bij bushokjes uitgevoerd, onder haar supervisie prachtige objecten ontstaan. Ze studeerde onder andere aan de vakschool voor glazenier in Schoonhoven en in Mechelen in België aan het IKA. Ze bezit onderwijsaktes en doet nog regelmatig glasworkshops bij gerenommeerde glaskunstenaars. 

Amanda Spoel

werkte tien jaar geleden voor het eerst met glas. Zelf zegt ze: “ Het lijkt net toveren, dat werken met glas.” Ze geniet van de eindeloze hoeveelheid aan mogelijkheden om nieuwe effecten te bereiken. Glas, vlam en zwaartekracht samen maken de intense kleurcombinaties mogelijk die Amanda’s werk sprankelend, kleurrijk, gloedvol, gepassioneerd, zelfs magisch doen zijn.

Haar ontwerpen lijken miniatuurtjes in glas zeker ook als ze in samenwerking met een zilversmid tot creaties komt. Ze maakt ook grotere glasobjecten en ze geeft workshops. Een demonstratie hopen we in het Reghthuys te gaan zien.