Agenda

Door op een agenda-item te klikken, kunt u verdere informatie zien.

t/m

Ga naar het agenda-overzicht

Expositie

18-09-2021 t/m 19-09-2021

Expositie van smeedwerk in het Reghthuys

Zo vader, zo zoon.
Vader en zoon in de smederij! 

Rein Tupker en Pascal Tupker

Nieuwkoop 750 jaar stond een jaartje eerder op de radar. Het Reghthuys wilde hier ook een bijdrage aan leveren door het laten zien van smeedwerk. Toen kwam Corona en werd alles anders. Maar nu is er toch een mogelijkheid om het mooie werk te laten zien van Rein en Pascal Tupker.

De smederij staat bekend om het vervaardigen van hekken, trappen en deuren. Rein & Pascal creëren daarnaast ook de meest uiteenlopende kunstvoorwerpen.

In de kunstobjecten van vader Rein is vaak de natuur sterk aanwezig, maar hij heeft ook vele andere inspiratiebronnen. Zijn objecten zijn altijd krachtig van vorm en herkenbaar als ‘een echte Tupker’. Hij heeft prachtige restauratieprojecten uitgevoerd. ,zoals hekwerken bij monumentale panden. Andere keren emotioneel beladen onderwerpen zoals het MH17-monument met de vijftien zonnebloemen.

Vanaf 1 juli 2020 heeft zoon Pascal de smederij overgenomen. Hij gaat met evenveel passie te werk en heeft vorig jaar de titel Meestersmid behaald. Met zijn 28 jaar maakt dit hem de jongste 'Meestersmid' van Nederland. Ook heeft  hij in Nieuwkoop tijdens de Nationale Smedendagen een prima staaltje werk laten zien.

Op de eerste vrijdag (10 sept) kunt U kennismaken met de makers.

Expositie_smeedijzer

Openingstijden :

Vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur

zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Zondag van 13:00 tot 16:00 uur