Expositie Digitaal

Helaas weer een expositie die niet doorgaat. Het Reghthuys is nog niet open en daarom informeren we u digitaal over deze expositie.

Deze maand het werk van Els Lemkes en Hanneke Veugel.

Wandwerk van Els Lemkes.

“ Grafiek in linnenstof “

Zij werkt met het antieke linnen stoffen uit de Achterhoek, dat op boerderijen in de linnenkast lag te wachten en wat altijd werd gebruikt als beddengoed.
Dit prachtige oude natuurlijke materiaal kruiste haar pad. Was veel te mooi om het te laten verstoffen. Dáár wilde ze iets mee!
Ze werd enthousiast over de schoonheid van de gebruikte vezel.

Om het linnen geen geweld aan te doen, beperkt zij zich tot plooien, stikken en opspannen; soms aangevuld met kleuren en scheuren.

Het antieke materiaal in een nieuwe jas; van beddengoed naar moderne grafische reliëfs die een verstillende, haast meditatieve werking hebben.

Het is de drager geworden van een doordachte en creatieve geest.

Zie ook  www.elslemkes.nl

ElsLemkes1  ElsLemkes2

Hanneke Vleugel met haar ruimtelijke werk.

Geboren en getogen in Alphen a. d. Rijn.
Lerarenopleiding Nd Utrecht, Ns Haarlem, en Hilversum. Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming.

Aanvankelijk legde zij zich toe op schilderen. Eerst met olieverf, later met acryl.

Dunne lagen verf, steeds weer over en door elkaar heen, penseelt, wrijft, of spuit zij op het doek. Het materiaal inspireert en zorgt ervoor, dat ze steeds verrast kan zijn.

Soms is er de behoefte om drie dimensionaal te werken. Zo ontstonden berghuisjes, bergdorpjes . Van papier gemaakt en beschilderd met acryl.

Ze zijn geplaatst op stukken steen, of hout.

www.hannekevleugel.nl

Vleugel1  Vleugel2

Nogmaals ons vriendelijk verzoek: mocht U interesse hebben om werkstukken te kopen, dan vragen wij u te wachten totdat deze kunstenaars "in het echt" de kans hebben om hun kwaliteiten te laten zien in 't Reghthuys. Want als u 't Reghthuys een warm hart toedraagt, dan koopt u tijdens de tentoonstellingen. Het levert ons n.l. ook inkomsten op. En dat kunnen we in de huidige tijd natuurlijk goed gebruiken.

Ga naar het nieuwsoverzicht