Expositie mei 2021 digitaal

In de maand mei gaat de expositie ook nu weer digitaal en NIET in 't Reghthuys.

De mei maand was voorbestemd als Vogelmaand.

Prachtige foto's van Inge Duijsens. Zij staat oog-in-oog met de natuur en wil ons laten meebeleven wat ze vastlegt. Vanuit een vogelhut of auto kun je heel dichtbij komen, zonder de natuur te verstoren. Ze legt het zó vast dat je ieder veertje kunt zien.Ze speelt ook met de seizoenskleuren en de scherptediepte om een heel andere kijk te bewerkstelliggen. Op deze manier laat ze ons de pracht van de natuur zien.

inge@ingeduijsens.nl

Inge_1

 

Inge_2

Glaskunst van Hans Gussekloo.

Hans Gussekloo maakt modern werk op de grens van figuratief en abstract. Droomwereld en kwetsbaarheid komen samen in zijn wandwerk. Want de essentie zit nét onder de oppervlakte, verborgen in een blik, gebaar of kleur. Ook maakt hij ruimtelijke objecten in glas. In het transparante materiaal kan hij vormen en kleuren vangen en door een toevallige lichtval krijgt het werk soms nét een ander accent.

info@gusart.nl

gusart_1  gusart_2

Tonneke Iwema.

Ons allen wel bekend. Ze maakt mooie beelden van staande en vliegende vogels. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur om haar heen. Nieuwkoop biedt dan ook genoeg mogelijkheden om vogels te spotten.

Ze maakt dan snelle schetsen. Gaat aan de slag met koperdraad en was. Werkt net zo lang tot het naar de zin is en het in brons kan worden gegoten. Haar atelier in de Zevensprong geeft vaak nieuwe energie om varrassend werk te maken.

tonneke

Cock van Luling/ workshop

Heel bekend om haar afrikaanse mensfiguren en hollandse vogelbeelden. Werk van haar was te zien tijdens de etalagekunst bij het reisbureau in Nieuwkoop afgelopen zomer.

Aan deze expositie was een workshop "vogels maken" verbonden.

Onder leiding van Cock van Luling maken deelnemers een vogel op een staand blok hardsteen. Dit kan in de tuin worden gezet. Het werk wordt  gemaakt van stroken textiel die gedrenkt worden in waterafstotend middel. Het resultaat lijkt echt op een beeldje van was of keramiek, het is echter van stof. Een leuk gegeven. Bovendien makkelijker te verwerken dan steenachtig materiaal. Iedereen kan het!

luling

Nogmaals een vriendelijk verzoek:

Wanneer u interesse heeft om werkstukken te kopen, dan vragen wij u te wachten totdat de kunstenaars "in het echt" de kans hebben om hun kwaliteiten te laten zien binnen 't Reghthuys. Want als u 't Reghthuys een warm hart toedraagt dan koopt u tijdens de tentoonstellingen. Het levert ons ook inkomsten op en dat kunnen we in de huidige tijd natuurlijk goed gebruiken.

Ga naar het nieuwsoverzicht