PLEIN TOT PLEIN KUNST

In mei start in Nieuwkoop het project 'PLEIN TOT PLEIN KUNST'.

Een kunstminnend project waar we scholen, verenigingen, clubs en individuen voor benaderen om aan mee te werken. Daarom kondigt en moedigt Culturele Vereniging 't Reghthuys dit goede initiatief graag aan.

Met medewerking van velen, zal een 'EEN KLEURRIJK LINT' in de Ringsloot langs het fietspad ontstaan. 

Wij hopen op uw belangstelling, uw deelname en kijken uit naar uw kunstzinnige bijdrage!

Bij deze al vast onze hartelijke dank!

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via dit account; pleintotpleinkunst@gmail.com

Met vriendelijke groet,

de organisatie van 'PLEIN TOT PLEIN KUNST',

Theo Agterof, Ingrid van Nierop, Neel Karstanje, Annet Tersteeg

Hieronder volgt een uitleg:

PLEIN TOT PLEIN KUNST

Een kleurrijk lint

Kunstenaarsdorp Nieuwkoop bruist. In het voorjaar en in de zomer gaan er spannende dingen gebeuren op het Reghthuysplein. Zo gaat er op het plein gebouwd worden aan “de fanfare” geïnspireerd op het werk van de kunstenaar Tinguely. Er is de “Open-atelier-route” in het Pinksterweekend. In mei de “Entante Florale” waarbij we het dorp van zijn mooiste groene kant laten zien. “De Zomerkunst” in ‘t Reghthuys en nu als eerste de  start van het project PLEIN TOT PLEIN KUNST”. Middels kunst in de sloot willen we een verbinding maken tussen het Reghthuysplein en het Kennedyplein! In het water van de Ringsloot ontstaat een lang lint van kunstwerken beginnend bij het Reghthuysplein, vanaf de brug bij het voetpad, doorlopend tot het Kennedyplein.

 

Op houten panelen, gemaakt van gerecyclede planken, met een afmeting van maximaal een vierkante meter, kan iedereen zich uitleven in een kunstzinnige vorm. Een paneel kan beschilderd worden maar er kunnen ook ruimtelijke elementen aan toegevoegd worden: voorwerpen en materialen van metaal, houten ornamenten, vlechtwerk van wilgenteen, mozaïek van glas of tegels, vormen uit ijzervlechtwerk, de mogelijkheden zijn enorm en uiteraard geheel aan de makers om een eigen richting te bepalen.

 

Om eenheid te krijgen in de diversiteit aan kunstwerken en voor een vrolijke, positieve uitstraling, voegen we het thema                       

“EEN KLEURRIJK LINT” toe.

 

Untitled 

Alle inwoners van de gemeente Nieuwkoop nodigen we uit om mee te doen: scholen, verenigingen, kunstenaars collectieven, jong en/of oud, groep of individu, buurtbewoners, clubs, kortom, iedereen is van harte welkom om een bijdrage te leveren.

Op zaterdag 7 mei wordt het project op feestelijke wijze geopend. Tot oktober zal het kleurrijke lint te bewonderen zijn.

 

Van 7 maart t/m zondag 20 maart 2016, kun je een paneel verkrijgen bij ‘De Zwarte Bal’ aan de Dorpsstraat van Nieuwkoop. Ook kun je voor je eigen paneel zorgen, mits je de maximale maat van een vierkante meter niet overschrijdt. Je krijgt ongeveer twee maanden de tijd om er aan te werken, want van 25 april t/m 30 april, lever je het werk weer in bij ‘De Zwarte Bal’. In week 18 worden de panelen op houten palen gemonteerd en in de slootkant geplaatst op een meter hoogte boven de waterlijn.

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de kunstwerken mooi over de afstand verdeeld worden. We gaan uit van zeker 50 werken!

 

Uw werk moet uiteraard weer en wind bestendig zijn en de materialen mogen niet milieubelastend zijn.

 

De Ringsloot van Nieuwkoop ondergaat deze zomer een kleurrijke, fleurige, bruisende en kunstzinnige metamorfose!

 

Doe je mee?

 

Meld je dan zo snel mogelijk aan op: pleintotpleinkunst@gmail.com

 

Facebook: plein tot plein kunst

 

Dit kan tot uiterlijk 15 maart 2016!

 

Met vriendelijke groet, de PLEIN TOT PLEIN KUNST organisatie,

Theo Agterof, Ingrid van Nierop, Neel Karstanje, Annet Tersteeg

Ga naar het nieuwsoverzicht